UBC och kanadensisk amerikansk fotboll

Idag intog svennebananturisterna Vancouver! Dagen startade med att vi vaknade alltför tidigt. Sablarns tidsskillnad. Efter att ha intagit en hygglig frukostbuffé hoppade vi på en buss (som lustigt nog drevs via luftburna elledningar precis som tåg) till The University of British Columbia, hädanefter omnämnt som UBC. Väl där insåg vi att campusområdet, precis som det mesta på denna sidan Atlanten, var ganska stort. Vi åkte bland annat förbi universitetskyrkan och univeritetsgolfbanan, senare åt vi dessutom på universitets-McDonaldset. Till de mer servärda sakerna på campus hörde Wreck Beach som tydligen ska vara en sjysst nudiststrand. Till vår stora besvikelse var det tyvärr dåligt med nakenhet där idag: Det enda nakna vi fick se var en välsvarvad träfigur, se bildbevis nedan. Vi spanade också in campusbostadsområdet Fairwiev Crescent där jag och Fredrik ska bo, måste säga att det verkar mycket lovande.


På vägen tillbaks hoppade vi av bussen lite tidigare, promenerade över en bro och spanade på detta:



Dagen avslutades med lite amerikansk fotboll mellan BC Lions och Winnipeg Blue Bombers. Hemmalaget åkte tyvärr på rejält med stryk, tror matchen slutade 43 - 10 till Winnipeg. Jetlaget satte in ordentligt lagom till sista quartern så uppmärksamheten var inte på topp på slutet. De hade rikigt skumma saker för sig i pauserna, bland annat kördes det en inofficiell VM-final i soccer för maskotar. Vem kommer på något dylikt?



Och sedan somnade jag lyckligt med ett leende på läpparna....

Kommentarer
Postat av: Eken

Det verkar vara en riktigt schysst stad!! Grymt bra att du skaffade en blogg så man kan hänga med på det mesta som händer, och framöverallt.. Bra att flygresan gick bra :)

2009-08-22 @ 10:01:10
Postat av: Karin

Wow! Vad fint det verkar! Trådbuss is the shit, Vancouver hamnar i team med fina städer som Landskrona och Tallinn... ;-)

2009-08-23 @ 12:43:07
Postat av: pellefazz

Haha, maskotmatchen :D Måste ha varit bättre än riktiga matchen..



Se till att ta mycke bilder :) Mer spännis beach bilder plx! <3



2009-08-24 @ 21:12:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0